Combien emprunter pour un prêt personnel

Hoeveel kan ik lenen voor een persoonlijke lening?

Het maximale bedrag aan persoonlijke leningen dat u kunt lenen, wordt bepaald door uw schuldratio en uw leencapaciteit. Om overmatige schuldenlast te vermijden, mag uw totale schuld niet meer bedragen dan een derde van uw stabiele inkomen.

Berekening van de maandelijkse betaling voor een persoonlijke lening

Het gemak waarmee een persoonlijke leningaanvraag kan worden ingediend omdat er geen bewijs van kapitaalgebruik nodig is, is voor veel kredietnemers meer dan verleidelijk. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze hoge toegankelijkheid niet tot overmatige schuldenlast leidt.

Daarom is het belangrijk om de maandelijkse betalingen te bepalen alvorens een vastlegging te doen. De berekening houdt rekening met uw uitgaven (lopende kredieten, facturen, dagelijkse uitgaven…) en uw inkomsten (financiële middelen, lonen, pensioenen…). In België varieert het bedrag van een persoonlijke lening tussen € 2.500 en € 70.000, afhankelijk van de financiële situatie en de terugbetalingscapaciteit van elke persoon.

Rekening houdend met de kosten

Alvorens te beslissen hoeveel te lenen, is het belangrijk om de kosten te beoordelen. Een herziening van het bedrag dat u van plan bent te vorderen kan noodzakelijk zijn na de berekening van de rente en de administratieve kosten. Probeer eerst te onderhandelen over het JKP en de terugbetalingstermijn en bepaal vervolgens het bedrag van uw persoonlijke lening op basis daarvan. In België kan het JKP variëren van 3,99% tot 15% van het toegekende bedrag, dus overweeg om gebruik te maken van onze persoonlijke kredietvergelijking in België. Het zou daarom slim zijn om verschillende aanbiedingen te vergelijken om te voorkomen dat het beste tarief op de markt wordt gemist.

Doe een online evaluatie

Als u wilt weten hoeveel persoonlijke lening u kunt lenen van verschillende kredietinstellingen, gebruik dan de snelle en eenvoudige online simulator. Deze oplossing geeft u nauwkeurige informatie over uw persoonlijke krediet en in het bijzonder over de limiet waarop u recht heeft.

De virtuele tool bepaalt eerst uw schuldgraad door maandelijks het gemiddelde te nemen van wat u aan uw schuldeisers verschuldigd bent.

Dan moet u kiezen tussen verschillende tarieven, geselecteerd uit de beste op de markt. Na analyse van deze relevante gegevens wordt u geïnformeerd over het specifieke bedrag van een krediet dat u kunt terugbetalen. De nauwkeurigheid van een online simulator verhindert u om een lening aan te gaan die tot overmatige schuldenlast kan leiden, aangezien alle parameters in aanmerking worden genomen.

De persoonlijke lening, waarom?

Het bedrag van een persoonlijke lening hangt af van de manier waarop u het wilt gebruiken. Het is een onbeperkte toewijzing en wordt over het algemeen gebruikt in geval van onvoorziene uitgaven. Het is de ideale oplossing als u niet aan uw budget wilt komen om uw vakantie te financieren of als u moeite heeft met het betalen van uw rekeningen.

Sommige mensen gebruiken het om hun budget voor dopen, verjaardagen, verjaardagen, jubilea, bruiloften…. In ieder geval moet u na de maandelijkse betalingen van uw persoonlijke lening voldoende geld over hebben voor uw uitgaven (verzekering, huur, voedsel, vervoer…).

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *