Refus de prêt personnel

Wat te doen in geval van een geweigerde persoonlijke lening?

Een weigering van een krediet is niet zonder een oplossing, aangezien er verschillende manieren zijn om de trend om te buigen. De redenen die banken ertoe aanzetten om geen persoonlijke lening te verstrekken zijn divers, maar je moet proberen ze te kennen om ze te kunnen herstellen.

Naleving van de criteria

Kredietinstellingen zijn vastbesloten om de kwaliteit van de verzoeken die zij ontvangen te verbeteren en aarzelen niet om een negatief antwoord te geven in geval van een onvolledige aanvraag. Het is dus absoluut noodzakelijk om aan alle voorwaarden te voldoen en alle bewijsstukken te verstrekken om een gunstige terugkeer te kunnen verwachten.

Vraag bovendien alleen naar het bedrag dat je echt nodig hebt, want te veel kan een reden zijn om te weigeren, omdat het te riskant wordt geacht in geval van een levensbedreigend incident (verlies van werk, scheiding, overlijden, enz.) of onvoorziene omstandigheden (ziekte, ongeval, ramp, enz.).

Het zou zinloos zijn om een hoge lening aan te vragen als u een tijdelijke of tijdelijke overeenkomst van bepaalde duur heeft, omdat het proces onvermijdelijk zal leiden tot een weigering. Banken accepteren zelden onderhandelingen over hoge schulden of onvoldoende inkomsten, maar u kunt nog steeds een verlenging van de looptijd van uw persoonlijke lening vragen om de maandelijkse betalingen te verminderen.

Redenen voor kredietagentschappen

Overmatige schuldenlast is de meest voorkomende reden voor banken om krediet te weigeren. Om hen te overtuigen en gerust te stellen, moet u proberen uw schuldratio zo veel mogelijk te verlagen, ten minste onder de 30%. Als u helaas in het dossier zit, moet u de situatie regelen en vragen om de registratie te annuleren voordat u uw persoonlijke leningaanvraag verlengt.

Om dit te doen, moet u uw schuldeisers zo snel mogelijk betalen. In het geval van een bankgeschiedenis, probeer dan het bewijs te leveren dat dit een eenvoudig reisincident is en geen normale situatie.

Vergelijk aanbiedingen

Het doen van een online simulatie is een uitstekende manier om de kans op het krijgen van een krediet te evalueren of niet. Hierdoor kunt u zich alleen aanmelden bij de organisaties waarmee uw dossier het meest waarschijnlijk wordt verwerkt. Daarnaast geven de online comparatoren u een rangschikking van de beste tarieven zodat u een verstandige keuze kunt maken. Dit laat u toe om verschillende verzoeken te sturen, wat uw kans op validatie van uw dossier zal verhogen.

Het is aan te raden om in eerste instantie een beroep te doen op dezelfde bank in geval van weigering, omdat het vaak volstaat om andere bewijsstukken te verstrekken of een klein probleem op te lossen om uiteindelijk een akkoord te verkrijgen en het voorkomt ook dat u het dossier opnieuw moet samenstellen. Als deze poging mislukt, moet u uw geluk beproeven met een concurrerende onderneming door het indienen van een verbeterde aanvraag en, indien mogelijk, vergezeld gaan van een makelaar.

Deze laatste zal in staat zijn om uw sterke punten te benadrukken en effectieve oplossingen te vinden voor de negatieve punten van uw zaak. Hij of zij kan u ook adviseren over de meest geschikte instelling voor uw situatie. De makelaar zal ook onderhandelen over het tarief van uw persoonlijke lening om de kosten van uw persoonlijke lening te minimaliseren.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *