Pret personnel pour chomeur

Hoe kunt u een persoonlijke lening krijgen als u werkloos bent?

Hoewel de meerderheid het als een belemmering beschouwt, belet het feit dat u werkloos bent u niet om een persoonlijke lening aan te vragen.

Banken zijn zeker terughoudender om werklozen krediet te verlenen, maar er zijn veel alternatieven voor hen om toegang te krijgen tot krediet.

Een betonnen rugleuning

Om een inkomensdaling of zelfs een volledig inkomensverlies te compenseren, kunnen werklozen een beroep doen op de persoonlijke werkloosheidslening.

Het bijzondere aan deze laatste is het lage tarief en de maandelijkse betalingen die van geval tot geval worden vastgesteld. De precaire situatie van een werkloze maakt de banken veeleisender voor het onderzoek naar dit soort zaken. Daarom is het aan te raden om u te laten bijstaan door een makelaar om uzelf meer kansen te geven om de bankinstellingen te overtuigen.

De presentatie van een volledig dossier, met inbegrip van alle vereiste bewijsstukken, is essentieel. U moet alle bewijzen leveren die de bank kunnen geruststellen dat er geen risico’s zijn voor uw insolventie. De aanvraag moet over het algemeen een identiteitsbewijs, een bewijs van niet-werken, diverse verklaringen van de laatste 3 maanden, energierekeningen en eventuele eigendomstitels bevatten.

Vergelijkingen maken

Ondanks het feit dat uw situatie u beperkt in alles wat u wilt doen, heeft u nog steeds het voorrecht om het persoonlijke leenaanbod te kunnen kiezen dat het beste bij uw behoeften past.

Concurreren voor het beste tarief met behulp van online persoonlijke leenvergelijkingen. Met de informatie die deze virtuele tools bieden, is het gemakkelijker om te onderhandelen over uw persoonlijke lening voor werklozen, omdat u de voordeligste voorwaarden op de markt kent.

Je kunt niet geloofwaardiger zijn met de statistieken en gegevens die je op het punt staat te presenteren. Het proces zal ook gemakkelijker zijn omdat u alleen de instellingen met het laagste JKP zult aanvragen.

Benadrukken van uw vermogen

Belgische banken geven meer mogelijkheden aan werklozen die een persoonlijke lening aangaan en die minstens 10% van het kapitaal hebben dat ze aanvragen. Voor anderen is het alternatief de persoonlijke startlening als ze minstens 3 maanden werkloos zijn.

Vervolgens zal een project moeten worden ingediend dat van tevoren door de Participatiefondsen is gevalideerd en dat inkomsten zal genereren. Anders blijft de hypothecaire lening een aantrekkelijke optie voor de werklozen, die kunnen profiteren van een kapitaal dat overeenkomt met de waarde van hun in pand gegeven eigendom.

Als u geen onroerend goed bezit, kunt u overwegen een persoonlijke lening aan te vragen waarvoor een mede-kredietnemer zich garant stelt door zijn solvabiliteit te bewijzen en de goedkeuring van de Nationale Bank van België te vragen als zijnde niet het onderwerp van een dossier.

Het Kredietbedrag van België

Dit is een sociaal microkrediet voor degenen die door het traditionele krediet worden afgewezen, in dit geval de werklozen en degenen die van het integratie-inkomen profiteren. Het verschaft kapitaal voor de financiering van aankopen, werken, vakanties, enz. Er zijn twee soorten Credal credits:

Het begeleid sociaal krediet waarvan het bedrag varieert tussen 500 en 10.000 euro, voor een periode van 18 tot 48 maanden met een JKP van 4% tot 5%.
De Brusselse groene lening voor energieverbetering werkt voor een periode van maximaal 10 jaar met een JKP tussen 0 en 1% en voor een bedrag van 500 tot 25.000 euro.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *